Home  >  Nieuws   >  Trots op hardst dalende woonlasten in Amsterdam

Trots op hardst dalende woonlasten in Amsterdam

02 jan 2015 Trots op hardst dalende woonlasten in amsterdam trots op hardst dalende woo

In Amsterdam dalen de lokale woonkosten dit jaar het hardst. Dit blijkt uit het rapport 'Kerngegevens belastingen grote gemeenten 2015’, dat is opgesteld door het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden (COELO) van de Rijksuniversiteit Groningen. De tarieven van 35 grote gemeenten zijn onder de loep genomen. Onder lokale woonkosten valt onder meer de onroerendezaakbelasting, een belasting die huiseigenaren jaarlijks aan de gemeente betalen, rioolheffing en reinigingsheffing. Negen van de 35 grote gemeenten verlagen hun woonlasten in 2015, waarvan Amsterdam het meest met 2,8 procent. Dit komt onder meer doordat de afvalstoffenheffing voor alle Amsterdammers is verlaagd: in totaal 13 miljoen lastenverlichting.

Jan Paternotte, fractievoorzitter D66 Amsterdam: “Ik ben trots dat de nieuwe koers van dit college nu al vruchten afwerpt. Door deze lastenverlichting ontstaat er meer ruimte voor Amsterdammers en ondernemers. Tegelijkertijd wordt er een degelijk financieel beleid gevoerd. Amsterdam heeft nu de hardst dalende woonlasten, onder meer doordat we de afvalstoffenheffing voor alle Amsterdammers hebben verlaagd. Dat werd ook wel tijd, want het is de eerste permanente verlaging van belastingen voor Amsterdam in decennia”.

Naast de verlaging van de lokale woonkosten, zet dit college ook in op belastingverlaging voor ondernemers. De extra belasting op reclame van ondernemers is sinds 1 januari 2015 gehalveerd en wordt in 2017 geheel afgeschaft.

Blijt op de hoogte

Er gebeurt veel in de politiek, en ik geef je graag mijn perspectief. Blijf op de hoogte en schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.

Gelieve eneter juiste e-id
jan paternotte
Janpatimage