Home  >  Nieuws   >  Topstadmentaliteit van college laat te wensen over

Topstadmentaliteit van college laat te wensen over

24 sep 2009

D66-duoraadslid Jan Paternotte heeft er vandaag bij wethouder Asscher (Economische Zaken, PvdA) op aangedrongen beducht te zijn voor de positie van Amsterdam als internationale topstad.

Uit de European Cities Monitor van Cushman & Wakefield die volgende week wordt gepresenteerd blijkt bovendien dat Amsterdam minder aantrekkelijk is geworden als internationale vestigingslocaties voor bedrijven. De stad stond vorig jaar op plaats zes, maar komt dit jaar niet meer in de top-10 voor. Paternotte: 'Deze ontwikkelignen zijn ernstig, omdat Amsterdam al sinds 1990 in de top-6 staat.'

Tegen de eigen ambities in dreigt Amsterdam bovendien in haar eigen monitor uit de top-5 van Europese vestigingssteden van plek 5 naar plek 7 of zelfs plek 8 te zakken. Juist in tijden van economische tegenspoed is het belangrijk om een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor bedrijven op peil te houden', stelt Paternotte. De sociaal-liberaal heeft er bij de wethouder op aangedrongen scherpe keuzes te maken. Dat kan zijn het harder aanpakken van de taxibranche of bijvoorbeeld minder beperkende regels voor kortlopende huurcontracten van expats in Amsterdam.

'Bureau Topstad heeft weliswaar goed werk geleverd, maar het wordt blijkbaar niet gedragen door het hele stadsbestuur. D66 wil geen rood-groene mentaliteit, maar een topstadmentaliteit', aldus Paternotte.

Blijt op de hoogte

Er gebeurt veel in de politiek, en ik geef je graag mijn perspectief. Blijf op de hoogte en schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.

Gelieve eneter juiste e-id
jan paternotte
Janpatimage