Home  >  Nieuws   >  Stembusakkoord: geef ook middeninkomens een studiebeurs

Stembusakkoord: geef ook middeninkomens een studiebeurs

10 okt 2020 Stembusakkoord  geef ook middeninkomens een studiebeurs

Bisschop: “Het huidige leenstelsel houdt echt te weinig rekening met de middeninkomens. Veel studenten moeten zich behoorlijk in de schulden steken met alle gevolgen van dien voor hun latere hypotheekaanvraag.”

In een stembusakkoord spreken D66 en SGP af dat ze zich verbinden aan het principe dat de meeste studenten een studiebeurs nodig hebben, dat kinderen van ouders met een middeninkomen daar ook bijhoren en dat zij dit tot een gezamenlijke inzet maken bij betrokkenheid bij de vorming van een volgend kabinet.

Paternotte: “We zien de afgelopen weken de ene na de andere partij met een eigen voorstel voor studiefinanciering komen. Dat is goed, maar het mag niet bij beloftes blijven. D66 en SGP nodigen alle andere partijen daarom van harte uit om mee te doen aan dit stembusakkoord.” Bisschop: “Laten we nu met elkaar zeggen dat het op deze manier niet langer kan. We moeten dit nijpende gat zo snel mogelijk dichten.

Blijt op de hoogte

Er gebeurt veel in de politiek, en ik geef je graag mijn perspectief. Blijf op de hoogte en schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.

Gelieve eneter juiste e-id
jan paternotte
Janpatimage