Home  >  Nieuws   >  Ruim 1200 leraren aan de slag met de lerarenbeurs

Ruim 1200 leraren aan de slag met de lerarenbeurs

16 feb 2016 Ruim 1200 leraren aan de slag met de lerarenbeurs

Hoe ontwikkelen jonge kinderen zich nu precies? Of hoe maak je de holocaust of radicalisering bespreekbaar in de klas? Het is zomaar een greep uit de cursussen waar docenten hun lerarenbeurs voor inzetten. D66-fractievoorzitter Jan Paternotte is trots dat zoveel Amsterdamse leraren dit jaar aan de slag zijn gegaan met de lerarenbeurs. “Tien jaar geleden was het een stuk minder vanzelfsprekend dat je ook als leraar een leven lang bleef leren.” Met de beurzen geeft Amsterdam leraren door heel de stad de mogelijkheid zichzelf verder te ontwikkelen in hun vak. “D66 vertrouwt op de eigen kracht van leraren. Zij mogen zelf bepalen waaraan zij de beurs uitgeven, leraren weten zelf immers het beste wat nodig is in de klas.”

Van elkaar leren

D66 hoopt dat ook volgend schooljaar veel leraren en schoolteams gemotiveerd aan de slag gaan met de beurs. Vooral in het MBO zijn nog niet alle leraren op de hoogte van de mogelijkheid. Paternotte: “Om de bekendheid te vergroten gaan komend jaar scholen door de stad hun ervaringen met elkaar delen. Ook bij scholen die al meedoen is het belangrijk dat leraren delen dat wat zij geleerd hebben tijdens de cursussen in hun team.”

Ouders en leraren beslissen mee

Ook scholen zijn bezig met de professionalisering van het schoolteam. In 2015 hebben 125 scholen in de stad de scholenbeurs aangevraagd. Bijvoorbeeld om de visie of het concept van een school vorm te geven, of de kwaliteit van de zorg op school te verbeteren. Cruciaal voor D66 is dat ook de leraren en ouders inspraak blijven hebben over de inzet van de scholenbeurs. Paternotte: “Leraren staan voor de klas, ouders kennen hun kinderen écht. Zij zien en horen dus als geen ander waar behoefte aan verbetering is. Het is belangrijk dat ze meebeslissen over de inzet van de scholenbeurs.”

Blijt op de hoogte

Er gebeurt veel in de politiek, en ik geef je graag mijn perspectief. Blijf op de hoogte en schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.

Gelieve eneter juiste e-id
jan paternotte
Janpatimage