Home  >  Nieuws   >  Politiek debat op Hogeschool Utrecht

Politiek debat op Hogeschool Utrecht

03 mei 2010

Zijn politici zich bewust van de vragen waarmee studenten in hun dagelijkse praktijk worstelen Hebben ze daar een antwoord op Dat vraagt de Hogeschool Utrecht aan D66-politicus Jan Paternotte en vijf andere jonge politici.

Oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken worden steeds meer neergelegd bij burgers in onze samenleving. Juridische, sociale en veiligheidsproblemen die daarvan het gevolg zijn, vragen om ondersteuning van goed geschoolde professionals. Studenten van de (FMR) van Hogeschool Utrecht dagen politici van de partijen VVD, PvdA, Groenlinks, D66, CDA en SP uit met elkaar in debat te gaan. Politicoloog en columnist Pieter Hilhorst leidt het debat. Naast Jan Paternotte zullen aan het debat deelnemen: Tofik Dibi (GroenLinks), Mei Li Vos (PvdA), Mark Harberse (VVD), Jasper van Dijk (SP) en Hanke Bruins-Slot (CDA). Woensdag 12 mei 2010, 15.00 tot 17.00 uur Faculteit Maatschappij en Recht Hogeschool Utrecht Heidelberglaan 7, Utrecht (de Uithof) De gespreksonderwerpen zijn:

  • Passend onderwijs
  • Verplichting anticonceptie bij mensen met een verstandelijke beperking
  • Veiligheid van hulp—en dienstverleners bij de uitoefening van hun beroep
  • Verplichte tbs-behandeling voor ‘geesteszieken’ verdachten
  • Afschaffen bijzonder onderwijs (aspecten als integratie en religie worden daarbij betrokken)
  • Niet-Westerse allochtonen die korter dan tien jaar in Nederland woonachtig zijn, hebben geen recht op een bijstandsuitkering (vanuit meerdere invalshoeken belicht)

Blijt op de hoogte

Er gebeurt veel in de politiek, en ik geef je graag mijn perspectief. Blijf op de hoogte en schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.

Gelieve eneter juiste e-id
jan paternotte
Janpatimage