Home  >  Nieuws   >  Paternotte kandidaat lijsttrekkerschap D66 Amsterdam

Paternotte kandidaat lijsttrekkerschap D66 Amsterdam

15 apr 2013

Fractievoorzitter in de gemeenteraad Jan Paternotte kandideert zich vandaag voor het lijsttrekkerschap van D66 Amsterdam.

Met D66 wil Paternotte de gemeente hervormen. Ruimte op de woningmarkt voor middeninkomens, een kleinere gemeentelijke organisatie, een beter investeringsklimaat en kleinere klassen op basisscholen.

Om dat te bereiken wil Paternotte D66 bij de gemeenteraadsverkiezingen aan een zesde verkiezingsoverwinning op rij helpen.

Bij zijn kandidatuur presenteert Paternotte ‘zes goede dingen die Amsterdam moet doen’ om de economie te stimuleren. Onder meer wil Paternotte het aanbod van modale huurwoningen vergroten. Ook houdt hij een pleidooi voor het karakter van Amsterdam als ‘vrije stad’: “Amsterdam is altijd anders geweest omdat wij niet geloven in zoveel mogelijk verbieden. Mensen de ruimte geven, dat is de kracht van deze stad.”

Paternotte, als raadslid verkozen in 2010, werd eind 2011 fractievoorzitter van D66 in de gemeenteraad. Hij studeerde Internationale Betrekkingen en Europees Recht aan de Universiteit van Amsterdam. In het dagelijks leven werkt hij als adviseur bij het Amsterdamse adviesbureau &MAES. Eerder was Paternotte medewerker van Europarlementarier Marietje Schaake en stagiair van RTL Nieuws in New York.

Op 24 april maakt D66 Amsterdam bekend wie de kandidaten voor het lijsttrekkerschap zijn.

 

Blijt op de hoogte

Er gebeurt veel in de politiek, en ik geef je graag mijn perspectief. Blijf op de hoogte en schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.

Gelieve eneter juiste e-id
jan paternotte
Janpatimage