Home  >  Nieuws   >  Laat ouders en leraren meebeslissen over inzet scholenbeurs

Laat ouders en leraren meebeslissen over inzet scholenbeurs

23 feb 2015 Laat ouders en leraren meebeslissen over inzet scholenbeurs laat ouders en

D66, SP en VVD willen dat ouders en leraren mee beslissen over de inzet van de Amsterdamse scholenbeurs. De scholenbeurs is vanaf dit jaar beschikbaar gesteld door D66-wethouder Simone Kukenheim, als onderdeel van de ruim 160 miljoen die Amsterdam de komende vier jaar extra in het onderwijs investeert. Scholen kunnen met deze beurs zelf kiezen hoe ze willen investeren in de kwaliteit van het onderwijs. D66-fractievoorzitter Jan Paternotte: “Leraren staan voor de klas, ouders kennen hun kinderen écht. Zij zien en horen dus als geen ander waar behoefte aan verbetering is. Laat hen ook meebeslissen over de inzet van de scholenbeurs”.

De partijen vinden het belangrijk dat naast schooldirecteuren ook ouders en leraren mee beslissen over de inzet van deze scholenbeurs. Leraren en ouders zijn vertegenwoordigd in medezeggenschapsraad (MR) van een school. Nu scholen binnenkort aan de slag kunnen met het kiezen van verbetertrajecten zoals meer intervisie of meedoen aan Stichting Leerkracht willen de partijen er zeker van zijn dat ook de leraren en ouders hier inspraak in blijven hebben. Paternotte (D66): “Vorig jaar ben ik met wethouder Simone Kukenheim tientallen scholen afgefietst en hebben we samen gesprekken gevoerd met leraren en schooldirecteuren. Zij vroegen om meer ruimte voor de leraren om het onderwijs te verbeteren. Schooldirecteuren zouden dus samen met ouders én leraren, vertegenwoordigd in de medezeggenschapsraad, moeten kijken waar de school behoefte aan heeft. Met inbreng en goedkeuring van een MR achteraf kan een scholenbeurs effectiever zijn voor de leraren en passen bij de cultuur op een school.”

D66 heeft aan de wethouder gevraagd hoe de inspraak van leraren en ouders over de inzet van de scholenbeurs kan worden verzekerd.

Blijt op de hoogte

Er gebeurt veel in de politiek, en ik geef je graag mijn perspectief. Blijf op de hoogte en schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.

Gelieve eneter juiste e-id
jan paternotte
Janpatimage