Home  >  Nieuws   >  Kunstgelden Amsterdam voor vier jaar vastgesteld

Kunstgelden Amsterdam voor vier jaar vastgesteld

08 nov 2012

Amsterdam heeft voor de komende vier jaar een nieuw Kunstenplan. De verdeling van kunst- en cultuurgelden voor de periode 2013-2016.

Dankzij D66 komt er onder meer 45.000 euro extra per jaar voor de Tolhuistuin in Amsterdam Noord. Amsterdam heeft voor de komende vier jaar een nieuw Kunstenplan. De verdeling van kunst- en cultuurgelden voor de periode 2013-2016. Dankzij D66 komt er 45.000 euro extra per jaar voor de Tolhuistuin in Amsterdam Noord. De sociaal-liberalen hebben daarnaast het debatpodium Felix Meritis weten te behouden als instelling binnen het Kunstenplan. Ook blijft er, tegen de voorstellen van het stadsbestuur in, ruimte voor basisscholen om eigen initiatieven te starten op het gebied van cultuureducatie. Een D66-voorstel om theater de Engelenbak te redden kon helaas niet op een meerderheid rekenen. “Kunst en Cultuur zorgt voor een groot deel van de aantrekkelijkheid van Amsterdam, voor banen in de hele stad en trekt miljoenen bezoekers. Dit Kunstenplan zorgt voor een breed aanbod. D66 had alleen nooit op Kunst en Cultuur willen bezuinigen zoals nu wel gebeurd is“, aldus fractievoorzitter Jan Paternotte. Het stadsbestuur gaat op verzoek van D66 in kaart brengen wat de gevolgen zijn van alle rijks- en gemeentelijke bezuinigingen op Kunst & Cultuur voor de werkgelegenheid in de stad, maar ook voor de toeristenaantallen en het investerings- en vestigingsklimaat. Het Amsterdamse Kunstenplan gaat voor de periode 2013-2016 om 82,6 miljoen per jaar voor 141 Amsterdamse kunstinstellingen. Ten opzichte van het vorige Kunstenplan (90,6 miljoen) is 10% bezuinigd. In 2011 berekende Atlas voor gemeenten dat Kunst en Cultuur Amsterdam jaarlijks 500 miljoen euro aan welvaartswinst oplevert.

Blijt op de hoogte

Er gebeurt veel in de politiek, en ik geef je graag mijn perspectief. Blijf op de hoogte en schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.

Gelieve eneter juiste e-id
jan paternotte
Janpatimage