Home  >  Nieuws   >  Elke statushouder een Amsterdamse buurman

Elke statushouder een Amsterdamse buurman

10 mrt 2016 Elke statushouder een amsterdamse buurman

Vluchtelingen die een verblijfsstatus hebben gekregen en in Amsterdam gaan wonen, moeten zoveel mogelijk verspreid in de buurt door de hele stad terecht komen. Dat stelt D66 Amsterdam voor om integratie zo soepel mogelijk te maken en draagvlak bij Amsterdammers te behouden. D66-fractievoorzitter Jan Paternotte: “Een nieuw bestaan opbouwen in een vreemd land is al moeilijk genoeg. Amsterdamse buren die je een beetje wegwijs maken, kan een wereld van verschil betekenen. Niet alleen voor het leren van de taal, het vinden van een baan en om nieuwe vrienden te maken. Juist ook om Nederland zoals jij en ik het al kennen, te leren kennen. We moeten voorkomen dat al deze nieuwe Amsterdammers afgezonderd op een kluitje komen te wonen.”

De turbo op integratie zetten

Amsterdam gaat in 2016 2.400 statushouders huisvesten. De meeste vluchtelingen krijgen een tijdelijke sociale huurwoning toegewezen. D66-raadslid Reinier van Dantzig, woordvoerder wonen: “De echte uitdaging is om deze vluchtelingen zo snel mogelijk mee te laten doen. Naar school, aan het werk en de taal leren. Daarom willen we die nieuwe, tijdelijke woningen zoveel mogelijk mixen met plekken voor studenten, ouderen en andere Amsterdammers. Dan kunnen we de turbo op integratie zetten.”

http://www.parool.nl/binnenland/raad-wil-amsterdamse-buurman-voor-statushouder~a4259778/

Blijt op de hoogte

Er gebeurt veel in de politiek, en ik geef je graag mijn perspectief. Blijf op de hoogte en schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.

Gelieve eneter juiste e-id
jan paternotte
Janpatimage