Home  >  Nieuws   >  Eén aanspreekpunt voor evenementen

Eén aanspreekpunt voor evenementen

16 okt 2009

Er komt één centraal aanspreekpunt voor organisatoren van evenementen. Dat heeft wethouder Asscher (Economische Zaken, PvdA) donderdag tegen de gemeenteraad gezegd. Het plan van D66 werd door de gehele gemeenteraad gesteund. D66-duoraadslid Jan Paternotte zegt in De Telegraaf: 'Het gebeurde dat mensen gingen shoppen bij verschillende gemeentelijke instellingen en stadsdelen. Als ze bij de ene instantie geen subsidie kregen, lukte het vaak wel bij de andere. Dat is niet de bedoeling.'

Voormalig D66-duoraadslid Sebastiaan Capel agendeerde het punt al in 2006. Er was ook toen al veel steun voor het voorstel. De wethouder had er echter tot dit jaar nodig om alles te regelen.

Door het evenementeloket komt er meer duidelijkheid over de verschillende geldstromen omdat zij samen worden gebracht. Ook  hoeven organisatoren van evenementen niet bij veel verschillende instanties vergunningen aan te vragen.

Blijt op de hoogte

Er gebeurt veel in de politiek, en ik geef je graag mijn perspectief. Blijf op de hoogte en schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.

Gelieve eneter juiste e-id
jan paternotte
Janpatimage