Home  >  Nieuws   >  D66 blikt terug en vooruit: wat doet Jan Paternotte voor Amsterdam

D66 blikt terug en vooruit: wat doet Jan Paternotte voor Amsterdam

05 jul 2016

Sinds maart 2014 is D66 de grootste fractie in de Amsterdamse gemeenteraad. Met 14 raadsleden en vier wethouders werkt D66 hard aan beter onderwijs, een duurzame en vrije stad en brengen we de stadsfinanciën op orde. Ieder raadslid heeft daarnaast een eigen onderwerp en specialiteit waar hij of zij continu mee bezig is. Met nog twee jaar tot de volgende verkiezingen is de huidige gemeenteraad precies halverwege. Een goed moment om terug te blikken én vooruit te kijken. Dit doen we vandaag met fractievoorzitter Jan Paternotte. Als fractievoorzitter is Paternotte woordvoerder van D66 Amsterdam en het eerste gezicht van de fractie. Daarnaast zet Paternotte zich in voor beter onderwijs en de veiligheid in de stad.

Het beste onderwijs voor ieder kind in Amsterdam

Zorgen voor het beste onderwijs voor ieder kind in Amsterdam. Daar maakt Paternotte zich hard voor. De gemeente investeert mede dankzij Paternotte nu ieder jaar ruim 41 miljoen euro extra in het onderwijs. Voor extra conciërges of vakleerkrachten sport op school, zodat leraren zich weer kunnen focussen op datgene wat ze het beste kunnen: lesgeven. Ook kunnen leraren en scholen nu een beurs aanvragen om te investeren in hun eigen ontwikkeling. Bovendien zet Paternotte zich in voor kinderen die extra begeleiding nodig hebben omdat ze bijvoorbeeld zwaar autistisch zijn, of veel moeite hebben met leren. In samenwerking met de SP heeft onze fractievoorzitter ervoor gezorgd dat geen kind in Amsterdam noodgedwongen thuis hoeft te zitten en ze de begeleiding krijgen die ze nodig hebben. Daarnaast krijgen scholen met veel leerlingen die extra aandacht nodig hebben betere ondersteuning, dankzij de Lerarenbrigrade van Paternotte. Ervaren en sterke leraren krijgen de kans om twee jaar te werken op een zwakkere school met veel uitdagingen. Zo leren leraren van elkaar, krijgen de leerlingen meer aandacht en worden achterstanden op scholen weggewerkt.

Voor een vrije en veilige stad

Naast goed onderwijs zet Paternotte zich in voor een vrije en veilige stad. Op onder andere zijn initiatief heeft de gemeente een expertmeeting georganiseerd waarin deskundigen advies gaven over de aanpak van de liquidatiegolf. Ook heeft Paternotte de Amsterdamse aanpak tegen radicalisering aan de kaak gesteld om te zorgen dat we alles doen wat mogelijk is om radicalisering te voorkomen. Amsterdam gaat daarnaast op initiatief van Paternotte moslimdiscriminatie apart registeren. Net zoals dat al gebeurt voor antisemitisme of discriminatie vanwege iemands seksuele geaardheid. Tenslotte is de fractievoorzitter voorvechter voor de regulering van softdrugs. Dat is niet alleen beter voor de volksgezondheid maar ook voor de veiligheid in de stad. De stad is nu een peloton politieagenten kwijt aan het opsporen en ontmantelen van hennepkwekerijen. Die agenten zetten we liever in voor een veilige stad. Dankzij Paternotte is Amsterdam binnenkort de eerste stad in Nederland met een experiment met gereguleerde wietteelt.

 

Blijt op de hoogte

Er gebeurt veel in de politiek, en ik geef je graag mijn perspectief. Blijf op de hoogte en schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.

Gelieve eneter juiste e-id
jan paternotte
Janpatimage