Home  >  Nieuws   >  Brede steun voor openingstijden poppodia

Brede steun voor openingstijden poppodia

07 sep 2009

Een groot deel van de gemeenteraad heeft zich afgelopen donderdag achter het voorstel van D66-duoraadslid Jan Paternotte geschaard om poppodia het recht te geven de hele nacht open te zijn.

Paternotte agendeerde dit voorstel in de raadscommissie Economische Zaken. Zijn voorstel om de poppodia geen vaste sluitingstijden meer op te leggen gaat in tegen het beleid van stadsdeel Centrum, en kan op steun rekenen van van VVD, GroenLinks en PvdA. 'Dit is een goede eerste stap naar vrijere openingstijden voor andere vormen van horeca', aldus Paternotte.

Wethouder Lodewijk Asscher (PvdA) hield zich nog even op de vlakte. Asscher wil de resultaten afwachten van de gesprekken tussen stadsdeelvoorzitter Els Iping en de poppodia. D66 denkt dat het vrijgeven van de sluitingstijden ertoe zal leiden dat de overlast afneemt. Nu komen grote groepen nachtbrakers tegelijk op straat te staan wat voor veel herrie zorgt. Paternotte: 'Als er geen vaste sluitingstijden zijn gaan mensen geleidelijker naar huis, waardoor de overlast afneemt.'

Halverwege oktober wordt het voorstel van Paternotte dat hij samen met de VVD indient besproken in de commissie.

Blijt op de hoogte

Er gebeurt veel in de politiek, en ik geef je graag mijn perspectief. Blijf op de hoogte en schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.

Gelieve eneter juiste e-id
jan paternotte
Janpatimage