Home >  Nieuws

Nieuws

D66: “Vaccineren, vaccineren, vaccineren”

15 apr 2021

“Het stappenplan om uit de coronacrisis te komen, is volgens mij vrij simpel: vaccineren, vaccineren, vaccineren!”, aldus D66-Tweede Kamerlid Jan Paternotte tijdens het debat in de Tweede Kamer over de corona-aanpak. D66 vraagt het kabinet alles op alles te zetten om sneller te vaccineren.

Het plots sluiten van de teststraat op Schiphol

20 okt 2020

Vragen van de leden Paternotte en Diertens (beiden D66) aan de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over het plots sluiten van de teststraat op Schiphol (ingezonden 20 oktober 2020).

Het tekort aan virusremmer remdesivir tegen corona

07 okt 2020

Vragen van de leden Van den Berg (CDA), Paternotte en Raemakers (beiden D66) aan de Minister voor Medische Zorg over het tekort aan virusremmer remdesivir tegen corona (ingezonden 7 oktober 2020).

Het monopolie van sportbonden

14 dec 2017

Vragen van de leden Diertens en Paternotte (beiden D66) aan de Ministers voor Medische Zorg en van Economische Zaken en Klimaat over het monopolie van sportbonden (ingezonden 14 december 2017).

Het niet in kaart brengen van bepaalde regeldruk

13 apr 2017

Vragen van de leden Agnes Mulder (CDA) en Paternotte (D66) aan de Minister van Economische Zaken over het niet in kaart brengen van bepaalde regeldruk (ingezonden 13 april 2017).

Amsterdam krijgt Lerarenbrigade

16 feb 2017

Ervaren, sterke leraren die toe zijn aan een uitdaging gaan het lerarenteam op scholen met veel uitdagingen versterken. 

D66 & SP: geen kind hoort noodgedwongen thuis te zitten

30 mrt 2016

Paternotte: “Het zoeken van een oplossing voor thuiszitters duurt nu veel te lang. Ouders van deze kinderen worden van het kastje naar de muur gestuurd. Zij komen in een wereld terecht vol onduidelijke regels. Het enige wat telt is dat hun kind op een school komt waar ze de zorg en aandacht krijgen die ze nodig hebben. Daar is dit voorstel voor.”

Elke statushouder een Amsterdamse buurman

10 mrt 2016

Vluchtelingen die een verblijfsstatus hebben gekregen en in Amsterdam gaan wonen, moeten zoveel mogelijk verspreid in de buurt door de hele stad wonen.

Elk kind op school

07 sep 2015

D66 en SP verklaren de oorlog aan het probleem van de 2300 'thuiszitters' in Amsterdam

Breng moslimdiscriminatie in kaart

24 apr 2015

D66 en VVD zijn bezorgd over geloofsgerelateerd geweld in Amsterdam tegen Islamitische Amsterdammers en instellingen. Twee op de vijf moskeeën in Ne

Meer inspraak studenten

26 feb 2015

In het Maagdenhuis voeren bezettende studenten actie voor meer inspraak in het beleid van de Universiteit van Amsterdam. D66 Amsterdam steunt de roep van de studenten om serieuze medezeggenschap en behoud van kleinere geesteswetenschappen. D66 pleit al jaren voor meer medezeggenschap in het onderwijs.

Geef winkels de ruimte, ook na 22h00

25 feb 2015

D66 wil samen met de VVD dat winkeliers in het centrum zelf kunnen bepalen hoe vroeg of tot hoe laat ze open zijn. We pleiten voor een proef waarbij d

Algemene Beschouwingen 2015

01 okt 2014

Vandaag werden de algemene beschouwingen voor 2015 uitgesproken. Hieronder lees je de spreektekst van D66-fractievoorzitter Jan Paternotte. Voorzit

D66 en SP op de bres voor passend onderwijs

04 feb 2014

D66-fractievoorzitter Jan Paternotte en SP-raadslid Maureen van der Pligt willen op korte termijn weten hoe passend onderwijs voor elk kind gerealiseerd gaat worden.

Paternotte kandidaat lijsttrekkerschap D66 Amsterdam

15 apr 2013

Fractievoorzitter in de gemeenteraad Jan Paternotte kandideert zich vandaag voor het lijsttrekkerschap van D66 Amsterdam. Met D66 wil Paternotte de gemeente hervormen. Ruimte op de woningmarkt voor middeninkomens, een kleinere gemeentelijke organisatie, een beter investeringsklimaat en kleinere klassen op basisscholen.

Amsterdam traag met hervormingen

12 nov 2012

De Democraten willen veel meer tempo en vrezen dat Amsterdam noodzakelijke maatregelen doorschuift naar een volgend college.

Kunstgelden Amsterdam voor vier jaar vastgesteld

08 nov 2012

Amsterdam heeft voor de komende vier jaar een nieuw Kunstenplan. De verdeling van kunst- en cultuurgelden voor de periode 2013-2016. Dankzij D66 komt er onder meer 45.000 euro extra per jaar voor de Tolhuistuin in Amsterdam Noord.

Overal in de taxi stappen

29 sep 2011

Aan het daklicht op straattaxi’s in Amsterdam moet te zien zijn of de taxi vrij is of niet. Ook moet het net als in andere wereldsteden in Amsterdam mogelijk zijn om naast de taxistandplaats op straat een taxi aan te houden. Dit vindt D66 Amsterdam.

Verbeter communicatie Stedelijk

15 sep 2011

“Amsterdam wordt zo langzamerhand een erg goedkope stad voor kunstliefhebbers. De musea zijn namelijk vrijwel altijd dicht.� Dat is volgens D66-raadslid Jan Paternotte het gevoel dat veel Amsterdammers bekroop toen vorige week bekend werd dat het Stedelijk Museum op 9 oktober weer voor onbepaalde tijd de deuren gaat sluiten. De sluiting is nodig om de oudbouw van het Stedelijk aan de nieuwbouw te kunnen verbinden, en om te voorkomen dat de nieuwbouw nog meer vertraging oploopt. De opening van de nieuwbouw staat gepland voor het voorjaar van 2012.

Beloon brave horeca met 24-uursopenstelling

01 sep 2011

Cafés en clubs die nauwelijks overlast veroorzaken voor de buurt zouden voor hun goede werkwijze beloond moeten worden met een vergunning om 24/7 open te kunnen zijn. Dat voorstel doen D66 en de Partij voor de Dieren aan de gemeenteraad.

D66: Guggenheim in Amsterdam

25 aug 2011

In New York heeft het bekende Guggenheim museum in samenwerking met BMW begin augustus een tijdelijke vestiging geopend op een braakliggend terrein, het zogenaamde Guggenheim Lab. De bedoeling is dat dit mobiele pop-up museum de komende negen jaar langs diverse wereldsteden reist. D66 wil dat Amsterdam een van de gaststeden wordt.

Geen blanco cheque voor verbouwing ArenA

07 sep 2010

De Amsterdamse gemeenteraad heeft donderdag 22 oktober een motie van D66, CDA en VVD aangenomen die stelt dat Amsterdam geen open einde regeling wil voor de kosten die deelname aan het WK voetbal met zich meebrengt.

Bestemming Binnenhof

02 jun 2010

Met de jongste kandidaten van bijna alle partijen die nu in de Tweede Kamer vertegenwoordigd zijn (PVV doet niet mee) vorm ik het team van Bestemming Binnenhof. In debatten, interviews en filmpjes kunt u de puppy's van de kandidatenlijsten vergelijken. Zo vindt u hier mijn 30 second pitch.

D66 presenteert de Nieuwe kaart van Nederland

08 mei 2010

Vanmorgen vond in Haarlem de officiële aftrap van de D66-campagne plaats. D66-lijsttrekker Alexander Pechtold presenteerde bij deze gelegenheid de Nieuwe kaart van Nederland. Op deze kaart laat D66 zien hoe zij Nederland wil veranderen. Voor een eerlijke kans op een opleiding, een baan, een huis. Voor innoveren in duurzame energie en een overheid die er is voor de inwoners.

Politiek debat op Hogeschool Utrecht

03 mei 2010

Zijn politici zich bewust van de vragen waarmee studenten in hun dagelijkse praktijk worstelen Hebben ze daar een antwoord op Dat vraagt de Hogeschool Utrecht aan D66-politicus Jan Paternotte en vijf andere jonge politici.

Verkiezingsprogramma D66 komt als beste uit de bus

27 apr 2010

Het verkiezingsprogramma van D66 is in het televisieprogramma EenVandaag als beste beoordeeld op durf, duidelijkheid en haalbaarheid. 'De financiële onderbouwing van de plannen van D66 springt er positief uit in vergelijking met die van andere politieke partijen. Daar vormt de economische onderbouwing vooral een struikelblok,' aldus de deskundigen.

Geen kandidaten op stembureaus

08 feb 2010

D66 wil dat op stembureaus in Amsterdam geen gebruik wordt gemaakt van voorzitters die ook kandidaat-raadslid zijn. Dat heeft D66-duoraadslid Jan Paternotte voorgesteld aan burgemeester Job Cohen. Na de vorige verkiezingen bracht de Gemeentelijke Ombudsman een kritisch rapport uit over het verloop daarvan op de verschillende stembureaus. Paternotte: “Ik wil niet gelijk spreken in termen van belangenverstrengeling, maar het zou goed zijn daar na de verkiezingen ook zo min mogelijk aanleiding voor is.�

Gemeentebeleid zorgt voor verdringing op arbeidsmarkt

08 feb 2010

D66-duoraadslid Jan Paternotte maakt zich zorgen om de verdringing op de arbeidsmarkt door het re-integratiebeleid van de PvdA. Door loonkostensubsidie en bonussen voor bedrijven die cliënten uit een re-integratietraject aannemen worden zelfstandige sollicitanten uit de markt gedrukt. De sociaal-liberaal liberaal stelde de re-integratiepraktijk aan de orde en De Telegraaf bekritiseerde deze praktijk op donderdag en zaterdag in een hoofdredactioneel commentaar.

Eko-light goed voor milieu en veiligheid

08 feb 2010

D66-duoraadslid Jan Paternotte heeft het college gevraagd een proef te starten met milieuvriendelijke verkeerslichten. Het zogenaamde Eko-light telt af tot het licht van kleur verandert, zoals dat nu al gebeurt bij sommige fietsverkeerslichten. 'Mensen kunnen hun motor uit zetten en raken minder gestressed', zegt Paternotte.

Eén aanspreekpunt voor evenementen

16 okt 2009

Er komt één centraal aanspreekpunt voor organisatoren van evenementen. Dat heeft wethouder Asscher (Economische Zaken, PvdA) donderdag tegen de gemeenteraad gezegd. Het plan van D66 werd door de gehele gemeenteraad gesteund. D66-duoraadslid Jan Paternotte zegt in De Telegraaf: 'Het gebeurde dat mensen gingen shoppen bij verschillende gemeentelijke instellingen en stadsdelen. Als ze bij de ene instantie geen subsidie kregen, lukte het vaak wel bij de andere. Dat is niet de bedoeling.'

D66 benoemt Paternotte tot campagneleider

12 okt 2009

D66-duoraadslid Jan Paternotte (25) is benoemd tot campagneleider. Samen met campagne-manager Ingo Piepers en voorzitter Teun Gautier gaat hij lijsttrekker Ageeth Telleman versterken tijdens de gemeenteraadscampagne.

Stembureaus niet uur eerder dicht

28 sep 2009

D66 wil niet dat de stembussen in Amsterdam een uur eerder dicht gaan. Het kabinet heeft voorgesteld om, in plaats van gebruikelijke tijd van 21:00, de stembussen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen tot 20:00 open zijn.

Topstadmentaliteit van college laat te wensen over

24 sep 2009

D66-duoraadslid Jan Paternotte heeft er vandaag bij wethouder Asscher (Economische Zaken, PvdA) op aangedrongen beducht te zijn voor de positie van Amsterdam als internationale topstad.

Amsterdam moet banden aanhalen met overzeese topsteden

17 sep 2009

Amsterdam moet banden aangaan met steden in de vijf grote opkomende economieën van de wereld: Brazilië, Rusland, India, China en Mexico, de zogenaamde ‘BRICM-landen’. Dat vindt althans D66-duoraadslid Jan Paternotte, die vanmiddag dit voorstel doet aan burgemeester Job Cohen bij het raadsdebat over de stedenbanden van Amsterdam in de afgelopen jaren.

Brede steun voor openingstijden poppodia

07 sep 2009

Een groot deel van de gemeenteraad heeft zich afgelopen donderdag achter het voorstel van D66-duoraadslid Jan Paternotte geschaard om poppodia het recht te geven de hele nacht open te zijn.