Home  >  Jan in de media   >  Geen blanco cheque voor WK Voetbal (AT5.nl)

Geen blanco cheque voor WK Voetbal (AT5.nl)

21 okt 2010

Als Nederland het WK Voetbal mag organiseren, zal de gemeente Amsterdam van tevoren een maximumbedrag afspreken dat zij betaalt voor de organisatie

De stad zal geen afspraken maken met ‘open einden’. Dit moet voorkomen dat de kosten later oplopen. De gemeenteraad nam donderdag een motie hierover van de VVD aan. CDA en D66 hadden het debat aangevraagd. Nederland en België hebben zich samen kandidaat gesteld voor het WK voetbal in 2018. De wereldvoetbalbond FIFA beslist op 2 december in Zürich waar de twee toernooien worden gehouden. Mocht het WK naar Nederland en België gaan, dan moet binnen 2 maanden na 2 februari duidelijk zijn hoeveel kosten Amsterdam maakt. Op kritische vragen van CDA-raadslid Marijke Shahsavari en D66'er Jan Paternotte, ontkende wethouder Eric van der Burg dat er al bedragen zijn toegezegd. Volgens Van der Burg valt nu ook nog niet te zeggen wat het WK Amsterdam zou kosten. Dat komt doordat onder meer nog niet duidelijk is of de finale in de stad zal plaatsvinden. Dat zou extra kosten met zich meebrengen.

Blijt op de hoogte

Er gebeurt veel in de politiek, en ik geef je graag mijn perspectief. Blijf op de hoogte en schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.

Gelieve eneter juiste e-id
jan paternotte
Janpatimage