Home  >  Jan in de media   >  EenVandaag: Jan en Lillian leren het vak

EenVandaag: Jan en Lillian leren het vak

13 apr 2017 Eenvandaag  jan en lillian leren het vak

SP'er Lilian Marijnissen en D66'er Jan Paternotte gelden beiden als grote politieke talenten. Sterker nog: ze zouden in de toekomst zomaar de nieuwe partijleiders van SP en D66 kunnen zijn. Zowel Marijnissen als Paternotte wil niets van de term 'kroonprins' weten. Ze willen beiden het vak van Tweede Kamerlid eerst maar eens onder de knie krijgen. Toch wordt er extra op hen gelet.

 

Hoge verwachtingen
Lilian Marijnissen treedt in de voetsporen van haar vader Jan, die zestien jaar lid van de Kamer was. Hiervoor was ze cao-onderhandelaar bij FNV en gemeenteraadslid in Oss. Marijnissen stond op de barricade voor het personeel in de zorg - een onderwerp waar ze zich ook in de Kamer mee gaat bezig houden. Ze komt als nummer drie van de kandidatenlijst de Tweede Kamer binnen. Dat schept verwachtingen, zo erkent ze zelf ook.

Historische overwinning
Ook Jan Paternotte wordt al een tijd lang gezien als een talent dat het binnen D66 ver kan schoppen. Hij was fractievoorzitter van D66 in de Amsterdamse gemeenteraad. In 2014 behaalde hij daar een historische overwinning en maakte D66 de grootste partij in de hoofdstad. Hij heeft de portefeuille Economische Zaken en neemt zitting in de Kamercommissie die belastingontwijking onderzoekt.

Blijt op de hoogte

Er gebeurt veel in de politiek, en ik geef je graag mijn perspectief. Blijf op de hoogte en schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.

Gelieve eneter juiste e-id
jan paternotte
Janpatimage