Home  >  Jan in de media   >  Amsterdam blijft van iedereen

Amsterdam blijft van iedereen

15 mrt 2016 Amsterdam blijft van iedereen

Een hernieuwing van het coalitieakkoord van Amsterdam voor de periode 2014-2018

Amsterdam blijft van iedereen. Met die insteek hebben de coalitiepartijen in Amsterdam, D66, VVD en SP, een hernieuwing van het coalitieakkoord opgesteld voor de periode 2014-2018.  De plannen komen niet in plaats van maar bovenop het huidige akkoord, om de kansen en uitdagingen die Amsterdam anno 2016 kent aan te gaan. Anderhalf jaar na het vaststellen van het akkoord is al ruim de helft van de huidige afspraken door de raad en in uitvoering. Drie hoofdstukken worden nu toegevoegd. Allereerst plannen voor een ‘schone, hele en veilige stad’: een grote opknapbeurt voor heel Amsterdam. Daarnaast ‘stad in balans’: Amsterdam is ongekend populair bij toeristen. Die aantrekkelijkheid en groei wil het stadsbestuur in goede banen leiden om overlast te voorkomen. Tenslotte zijn er plannen om de turbo op integratie te zetten: ‘nieuwe Amsterdammers doen meteen mee’. In totaal wordt ruim 100 miljoen éxtra in de stad geïnvesteerd.

Bijzonder akkoord
Volgens D66-fractievoorzitter Jan Paternotte is de update van het coalitieakkoord tekenend voor de goede samenwerking tussen de drie partijen: “Politieke partijen sluiten doorgaans alleen akkoorden als ze een nieuwe coalitie vormen, of bij een crisis. In Amsterdam is het omgekeerd: het gaat zo hard dat we een nieuwe agenda hebben neergelegd. De drie grote thema’s spelen voor iedereen in de coalitie, voor iedere partij in de raad waarschijnlijk. Dat maakt dit een bijzonder akkoord waar iedere partij vrijwel hetzelfde in zit. Een mooi pakket aan maatregelen waarmee we de Amsterdamse vragen van vandaag beantwoorden.”

Dit schreef het Parool over het hernieuwde coalitieakkoord.

Blijt op de hoogte

Er gebeurt veel in de politiek, en ik geef je graag mijn perspectief. Blijf op de hoogte en schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.

Gelieve eneter juiste e-id
jan paternotte
Janpatimage