Home  >  Jan in de media   >  'D66-kroonprins' Paternotte wil de Kamer in

'D66-kroonprins' Paternotte wil de Kamer in

05 okt 2016  d66 kroonprins  paternotte wil de kamer in

Jan Paternotte, fractieleider van D66 in de Amsterdamse gemeenteraad, wil de Tweede Kamer in. Hij komt bij de komende Tweede Kamerverkiezingen hoog op de kieslijst van de partij. Paternotte geldt als talent binnen de partij en wordt vaak genoemd als beoogd opvolger van partijvoorman Alexander Pechtold.

De afgelopen jaren leidde Paternotte (32) de Amsterdamse afdeling van de partij, maar hij is klaar voor een volgende stap, zegt hij vandaag in een interview met deze krant.

,Ik merk dat ik na elf jaar in de raad tegen dingen oploop die we in gemeenten willen doen, maar van Den Haag niet mogen. Vanaf dag één taalles aan vluchtelingen geven door professionele docenten. Of kijk naar het onderwijs waar je door landelijke regels haast onmogelijk een nieuwe school mag starten. Het geld wordt in Den Haag verdeeld, veel onderwijsbeleid wordt er gemaakt. Als je daar iets in wil betekenen, moet je in Den Haag zijn.''

Ouders
Overigens wil Paternotte er niets van weten dat hij als protegé geldt van Pechtold. ,,Zo'n kwalificatie is vooral leuk voor mijn ouders. Ik moet eerst maar eens in Den haag binnen komen en dan vier jaar goed mijn werk doen.''

De exacte plek op de lijst van Paternotte moet nog worden bepaald, maar de algemene verwachting is dat hij op één van de eerste tien plekken van de kieslijst komt te staan.

[Fotograaf: Guus Schonewille]

http://www.ad.nl/nieuws/beoogde-opvolger-van-d66-voorman-pechtold-wil-de-kamer-in~a0ada56d/

Blijt op de hoogte

Er gebeurt veel in de politiek, en ik geef je graag mijn perspectief. Blijf op de hoogte en schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.

Gelieve eneter juiste e-id
jan paternotte
Janpatimage