Home  >  Jan in de media   >  “Amsterdam heeft niets aan asielplan van VVD en PvdA”

“Amsterdam heeft niets aan asielplan van VVD en PvdA”

23 apr 2015    amsterdam heeft niets aan bed bad brood compromis

Volgens fractievoorzitter Jan Paternotte van D66 in de Amsterdamse gemeenteraad is het bed-bad-brood compromis van het kabinet zinloos  en onuitvoerbaar voor Amsterdam. Paternotte: “Volgens mij is er alleen maar politiek nagedacht over een oplossing voor een kabinetscrisis, maar wij hebben er niets aan”.

De huidige bed- bad- en broodvoorzieningen moeten sluiten van het kabinet. Opvang van ongedocumenteerden wordt beperkt tot uitzetcentra in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven. Ze worden slechts voor een paar weken opgevangen. In die tijd kunnen ze er voor “kiezen” om Nederland vrijwillig te verlaten. Doen ze dat niet, dan worden ze zonder enige opvang de straat op gestuurd.

Het kabinet negeert hierbij het feit dat veel uitgeprocedeerde asielzoekers niet terug kunnen omdat het land van herkomst niet meewerkt of ze de juiste papieren niet hebben. Om te voorkomen dat die mensen op straat belanden heeft Jan Paternotte, samen met de fractievoorzitters van de SP en GroenLinks ,een motie ingediend om als gemeente Amsterdam niet te 'klinkeren'. Paternotte: 'De straat is voor niemand een oplossing. Niet voor de veiligheid van onze steden, maar ook niet voor de mensen zelf'. Jan Paternotte zei dit voor de camera van de NOS.

Klik hier om het interview met Jan Paternotte te bekijken.

http://nos.nl/video/2031898-dit-heeft-niets-te-maken-met-de-realiteit-in-de-grote-steden.html

Blijt op de hoogte

Er gebeurt veel in de politiek, en ik geef je graag mijn perspectief. Blijf op de hoogte en schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.

Gelieve eneter juiste e-id
jan paternotte
Janpatimage