Home >  Jan in de media

Jan in de media

Paternotte botst met Wilders

03 nov 2021

De Tweede Kamer debatteert over de coronamaatregelen die dinsdagavond zijn aangekondigd. PVV-leider Geert Wilders en D66-Kamerlid Jan Paternotte staan lijnrecht tegenover elkaar.

Vrijheid behouden door corona-toegangsbewijs uit te breiden

03 okt 2021

Terwijl de ziekenhuizen steeds voller liggen met coronapatiënten neemt het kabinet maatregelen. D66 vindt deze maatregelen terecht, maar vraagt het kabinet: “Wat gaan we doen als de ziekenhuizen verder volstromen?” D66-Kamerlid Jan Paternotte wil lockdownacties niet terug en kiest liever voor toegang voor degene die beschermd zijn tegen corona.

Nieuwe Duitse maatregel geeft hoop aan het nachtleven in Nederland

20 sep 2021

In Duitsland kunnen nachtclubs sinds afgelopen zaterdag zelf bepalen onder welke voorwaarden ze mensen naar binnen laten. Het zogenoemde '3G-model' is daar sinds dit weekend van kracht. Dit betekent dat je 'geimpft'(gevaccineerd), 'genesen' of getestet' moet zijn voordat je naar binnen mag.

Jan Paternotte ontketent felle discussie met vaccinatiestandpunt bij Op1

14 aug 2021

Leidinggevenden moeten kunnen weten of medewerkers gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Op die manier kunnen zij kinderen en patiënten een veilige omgeving bieden. Dat stelt Tweede Kamerlid Jan Paternotte van D66. Gisteren presenteerde hij zijn standpunt in het Financieele Dagblad. Daarna schoof hij aan bij Op1. Een felle discussie was het gevolg. Zowel in de studio als op Twitter.

Coronapaspoort: wel of geen goed idee?

25 mrt 2021

'Het coronapaspoort moet een instrument zijn voor deze pandemie en niet voor altijd blijven bestaan', zegt D66-Kamerlid Jan Paternotte in De Nieuws BV. Om reizen binnen Europa weer mogelijk te maken ziet Paternotte het als een goed initiatief.

Verscherp controle op kwaliteit digitaal hoger onderwijs, zeggen VVD en CDA

06 sep 2020

VVD en CDA willen het toezicht op de kwaliteit van digitale lesvormen in het hoger onderwijs verscherpen. Naar schatting 70 tot 90 procent van het onderwijs aan hogescholen en universiteiten is dit collegejaar afstandsonderwijs, dat allerlei beperkingen kent. Extra controles zijn daarom noodzakelijk, vinden de twee regeringspartijen.

De miljarden voor KLM: de staat steunt een gedoemde industrie

03 mei 2020

AirFrance-KLM moet door de Nederlandse en Franse overheid worden gered. Daarmee is voorlopig ongeveer 10- of 11 miljard euro gemoeid. Daar zal het niet bij blijven, want ook na 2020 ziet de toekomst van de luchtvaart er hulpbehoevend uit.

Als het aan D66 ligt, mag loten voor studies straks weer

10 feb 2020

Als het aan D66 ligt, krijgen hoger onderwijsinstellingen opnieuw de mogelijkheid om studenten in te loten in plaats van te selecteren. Het lotingssysteem werd twee jaar geleden afgeschaft, omdat geschikte studenten geen kans zouden maken op toelating. Studies met een studentenstop, numerus fixus, mogen sinds die tijd zelf hun selectiecriteria samenstellen. Loten mag niet meer.

Stop vrachtvluchten tussen Maastricht en Luik

07 nov 2019

Regeringspartijen D66 en ChristenUnie willen een einde aan vrachtvluchten die Qatar Airways uitvoert tussen Maastricht en Luik, twee luchthavens die hemelsbreed slechts 38 kilometer uit elkaar liggen.

VVD en D66: stimuleer elektrisch vliegen

11 sep 2019

Nederland moet gidsland worden als het om elektrisch vliegen gaat, vinden coalitiepartijen VVD en D66. Ze vragen minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) een reeks maatregelen te nemen om de elektrische luchtvaart een impuls te geven.

Tweede Kamer wil einde aan nachtvluchten

25 apr 2019

Nachtvluchten gaan in de ban, als het aan de Tweede Kamer ligt. Naast coalitiepartijen D66 en ChristenUnie willen ook GroenLinks, SP, PvdA en Partij voor de Dieren af van startende en landende vliegtuigen in de nacht.Minister Cora van Nieuwenhuizen van infrastructuur zegde vandaag tijdens een debat toe dat zij wil kijken of een verbod of beperking van nachtvluchten mogelijk is.

Zorgen in Kamer over Turkse plannen met weekendscholen

11 aug 2018

De Tweede Kamer is bezorgd over het nieuws dat de Turkse regering weekendscholen wil financieren in Nederland. De VVD en de SP hebben Kamervragen gesteld aan minister Wouter Koolmees van sociale zaken.

Coalitie botst over toekomst Schiphol

16 mei 2018

Onenigheid in Den Haag: de coalitiepartijen botsen over de toekomst van Schiphol. De VVD wil de bestaande afspraak - jaarlijks niet meer dan 500.000 vliegbewegingen - zo snel mogelijk openbreken.

EenVandaag: Jan en Lillian leren het vak

13 apr 2017

SP'er Lilian Marijnissen en D66'er Jan Paternotte gelden beiden als grote politieke talenten. Sterker nog: ze zouden in de toekomst zomaar de nieuwe partijleiders van SP en D66 kunnen zijn.

Taalles voor vluchtelingen (video!)

07 mrt 2017

Jan Paternotte mocht maandag een Engelse taalles voor vluchtelingen bijwonen, een geweldig initiatief van Right to Education at AUC. Deze studenten

Van Stopera naar Binnenhof

23 feb 2017

In de raadszaal vliegen D66-kroonprins Jan Paternotte en VVD-pitbull Dilan Ye?ilgöz elkaar regelmatig in de haren. Beide vertrekken naar Den Haag.

D66 zet vrouwen hoog op de kandidatenlijst

08 nov 2016

D66 zet vrouwen op de plekken twee, drie en vier van de kandidatenlijst van de Tweede Kamerverkiezingen. Onder hen ex-partijvoorzitter Ingrid van Engelshoven (50), nu wethouder in Den Haag. Zij staat op drie en is de hoogste nieuwkomer. Eerder was al bekend dat fractievoorzitter Alexander Pechtold de lijst aanvoert.

D66 zet vrouwen bovenin verkiezingslijst, na Pechtold

07 nov 2016

D66 zet vrouwen op de nummers twee, drie en vier van de kandidatenlijst van de Tweede Kamerverkiezingen. Onder hen ex-partijvoorzitter Ingrid van Engelshoven (50), nu nog wethouder in Den Haag. Zij staat op drie en is de hoogste nieuwkomer.

Jan Paternotte, de kroonprins van D66

05 okt 2016

Jan Paternotte (32) geldt al jaren als de mogelijke opvolger van Alexander Pechtold. Hij wordt na de verkiezingen door D66 naar de Tweede Kamer gehaald om daar ervaring op te doen.

Veel verwarring over 'jaaglijst'

02 sep 2016

Gaan er nu wel of geen lijsten van Gülenleerlingen rond onder Turkse Nederlanders in Amsterdam? Gisteren ontstond ophef over het mogelijke bestaan van zulke lijsten, waarmee Erdogan-aanhangers over de rug van kinderen jacht zouden maken op gülenisten. De lijsten zouden zelfs worden gedeeld met Ankara. Maar er kwamen gisteren steeds meer vraagtekens over het bericht. Bestaan die lijsten wel?

D66-partijprominent Spier: Referenda zijn achterhaald

15 apr 2016

Terwijl D66 nog steeds het referendum omarmt, heeft een van de mensen die in 1966 aan de wieg stonden van de partij het wel gehad met dit 'kroonjuweel' van de Democraten: Edo Spier (90), de éminence grise van de partij.

D66-partijprominent Spier: Referenda zijn achterhaald

14 apr 2016

Terwijl D66 nog steeds het referendum omarmt, heeft een van de mensen die in 1966 aan de wieg stonden van de partij het wel gehad met dit 'kroonjuweel' van de Democraten: Edo Spier (90), de éminence grise van de partij.

Laat leraren weer leren van elkaar

13 apr 2016

Ervaren, sterke leraren die toe zijn aan een uitdaging zouden heel goed het lerarenteam op scholen met achterblijvende prestaties kunnen versterken.

Interview met Jan Paternotte

11 jan 2016

Over onderwijs, Amsterdam en de afgelopen 1,5 jaar als fractievoorzitter van de grootste D66 fractie in het land.

Winkels die 24-7 open zijn, hebben we daar wel zin in?

08 jan 2016

Om 23.00 uur nog snel een leuk blousje scoren bij de Forever21 voor het uitgaan. Of na een avonddienst even speuren in de winkelrekken van de H&M of Zara. In steden als Shanghai en New York is het mogelijk. En als het aan de gemeente Amsterdam ligt, gebeurt het komend voorjaar ook in de hoofdstad. Maar het is de vraag of klanten daar behoefte aan hebben.

D66 voor derde keer op rij de grootste in Amsterdam

19 mrt 2015

D66 heeft het niet alleen in Amsterdam en in Noord-Holland goed gedaan. De partij mag dadelijk meer senatoren voor de Eerste Kamer leveren. 'Ik hoop dat de invloed van D66 in Den Haag nu ook zo groot wordt, dat we in Amsterdam meer geld krijgen voor onderwijs en ook de lasten hier kunnen verlagen'

Paternotte wint sowieso

18 mrt 2015

door Ruben Koops AMSTERDAM, woensdag Nog nooit is iemand zo dichtbij geweest. Als de sterren aan de politieke hemel voor D66-lijsttrekker Jan Paternotte vandaag goed staan maakt hij een kans de PvdA na tientallen jaren te onttronen als grootste partij van Amsterdam.

D66 haalt het meeste binnen

22 dec 2014

Dit artikel verscheen op 13 juni 2014 in NRC. In twee weken kwamen D66, VVD en SP tot een akkoord. Opvallende punten: afschaffing erfpacht en gesubsidieerd werk. D66 zit comfortabel in het midden.

Voorkeurskeuze burgemeester voor AT5

04 mei 2011

Een groep trouwe kijkers van AT5 is onder de titel ‘Krijg nou wat’ een campagne gestart. Doel van deze campagne is de gemeentepolitiek duidelijk maken dat zij er alles aan moet doen om AT5 te behouden als onafhankelijke, spraakmakende en betekenisvolle nieuwszender voor de stad. Reden voor deze actie is het feit dat de gemeenteraad in december 2010, door het aannemen van het amendement Moorman-Ruigrok, heeft besloten dat een competitie dient plaats te vinden voor de positie van de lokale nieuwszender.

Op creatieve wijze een punt maken

31 mei 2010

Amsterdams D66-raadslid Jan Paternottte in race voor plek in Tweede Kamer Den Haag is de beste plek om dingen voor elkaar te krijgen. 'Wilders heeft gezegd dat ik vaak in de weg liep.' 'Door mijn voorstel hebben Melkweg, Paradiso en Sugar Factory geen sluitingstijden meer '. Door: Wouter Scheepstra, Dagblad Metro

Debat over vernieuwing in De Rode Hoed

17 mei 2010

Een nieuwe Tweede Kamer. Nieuwe parlementariërs. Maar zal dat uiteindelijk iets uitmakenAan de vooravond van de verkiezingen praten vier ambitieuze nieuwkomers op de kandidatenlijsten over hun ambities, het gezag van de politiek, de bezuinigingen en de herinrichting van ons land. Kunnen nieuwe Kamerleden ook vernieuwing brengen in Den Haag

Jan Paternotte beste raadslid van Nederland

02 mrt 2010

AMSTERDAM - Jan Paternotte van de Amsterdamse afdeling van D66 is maandagavond in de Melkweg in Amsterdam verkozen tot het beste raadslid van Nederland. Hij versloeg tijdens de verkiezing op het Festival van de Lokale Democratie PvdA'er Mohammed Mohandis uit Gouda.

Maak Engels Amsterdams tweede taal

10 feb 2010

Het Amsterdamse D66-raadslid Jan Paternotte stelt voor om het Engels in de hoofdstad tot officiële tweede taal te verheffen.

Kandidatendebat

17 nov 2009

Op 17 november staat het D-café vol met kandidaten voor de raad. Wij presenteren ons, aan u de keus.

Uit de Telegraaf: 'Amsterdam wordt Emsterdem'

26 jun 2009

Door Richard van de Crommert AMSTERDAM - De gemeente Amsterdam gaat Engels officieel als tweede taal invoeren. Daarover werd gisteren overeenstemming bereikt in de gemeenteraad.

GVB gaat op tweetalige tour

25 mei 2009

AMSTERDAM - Het GVB gaat op de tweetalige toer. Dienstmededelingen over storingen en vertragingen moeten in de toekomst zowel in het Nederlands als Engels worden gedaan.