Beste onderwijs

Home  >  Issues  >  Beste onderwijs

Iedereen herinnert zich nog z’n favoriete leraar of lerares. Logisch, het onderwijs maakt het verschil in het leven van mensen. Op school ontdek je talenten en passies. Volgens sommige politici kost onderwijs vooral geld, maar wij weten beter. Het onderwijs is de ruggengraat van de samenleving. 

Als woordvoerder Hoger Onderwijs en Wetenschap in de Tweede Kamer maak ik me hard voor gelijke kansen. Ik wil namelijk dat íedere jonge Nederlander het beste uit zichzelf kan halen. Als je het aankan, moet dus elke studie ook voor je open staan.

In de Tweede Kamer zet ik me in voor een nieuwe studiebeurs. Studenten waarvan de ouders niet makkelijk kunnen bijdragen aan de kosten van de studie verdienen een beurs, zodat ze wél kunnen studeren. Op dit moment is het bijdragen aan de studie moeilijk of onmogelijk voor veel ouders met een middeninkomen. Het gevolg is dat die studenten geen beurs hebben, en teveel moeten lenen of  werken. Dat moet anders. 

Wie een studie zoekt waarvoor geselecteerd wordt moet vaak tests afleggen die goed te trainen zijn. Het gevolg? Er zijn talloze bureaus die voor flink veel geld voorbereiding aanbieden op die selectietesten. Voor wie dat niet te betalen is liggen de kansen een stuk slechter. Daarom heb ik met het CDA een meerderheid gekregen voor het weer toestaan van loting.

Denk mee over gelijke kansen in het onderwijs! Vertel me je ideeën via j.paternotte@tweedekamer.nl

Related Messages

Amsterdam krijgt Lerarenbrigade

Nieuws| 16 feb 2017

Ervaren, sterke leraren die toe zijn aan een uitdaging gaan het lerarenteam op scholen met veel uitdagingen versterken. 

...

meer