Home  >  Biografie

Anderen over Jan

"Jan Paternotte is my number one guy in Dutch politics ('bigly, the best'). Since he was just an 'up and coming' young democrat in Amsterdam, we've shared common priorities like: expat awareness; bilingual education; and business-friendly solutions for controlling the climate. We need more Jan!"
Greg Shapiro

"Jan hoorde ons, erkende ons als volwaardige Nederlandse burgers met recht op keuzevrijheid in nationaliteit. Hij bleek bovendien een perfect gevoel voor timing te hebben: het moment om keuzevrijheid in nationaliteit op de agenda te zetten had hij niet beter kunnen kiezen."
Laila Ezzeroili, initiatiefnemer manifest 'keuzevrijheid in nationaliteit'

"Jan heeft het supergoed gedaan. Ik sta erop dat hij doorgaat!"
Didi el Moussaoui, ondernemer en raadslid D66 Nieuwegein

"Paternotte straalt vertrouwen uit, kan luisteren en staat open voor andermans denkbeelden. Zo iemand hebben we nodig in de Nederlandse politiek! Doortastend maar ook ontwapenend."
Paul Haenen

“Altijd hard werken, altijd goed voorbereid, altijd eerst denken, twijfelen en dan pas iets zeggen; altijd inhoud boven vorm. Dat maakt Jan naast een echte D66’er een top-politicus. En 't is ook nog eens een leuke kerel!”
Jan-Bert Vroege, raadslid D66 Amsterdam

“Met Jan campagne voeren is discussie op straat én een feest! Dat wil ik me graag nog een keer voor inzetten.”
Anry Kleine Deters, fractieleider D66 Drenthe

"Jan is op de Utrechtse Heuvelrug een graag geziene gast: inhoudelijk sterk en sociaal vaardig."
Erik van Buiten, Raadslid Utrechtse Heuvelrug

“Jan is een zeer betrokken en bevlogen politicus. Hij is makkelijk benaderbaar en heeft empatisch vermogen. Jan heeft veel kennis van zaken op zijn portefeuilles en is daardoor zeer daadkrachtig in de Tweede Kamer. Enkel goede ervaringen met Jan, mijn steun heeft Jan!”
Tawros Aslanjan, Raadslid Amstelveen

“Als duoraadslid, raadslid en fractievoorzitter in de gemeenteraad van Amsterdam én nu al vier jaar in de Tweede Kamer heb ik Jan leren kennen als een kritisch en benaderbaar politicus. Iemand die met een D66 bril belangrijke onderwerpen op de agenda zet”
Harmen van der Steenhoven, Fractievoorzitter D66 Amstelveen

“Slagvaardig, vaardig en aardig. En effectief. Het kenmerkt Jan Paternotte is zijn opereren als alert Kamerlid. Ook bij heikele dossiers weet hij vanuit een heldere visie praktische politiek te realiseren en concrete resultaten te boeken. Koester zo’n Kamerlid, en geef ‘m royaal de ruimte!”
Maurits Groen, ondernemer en klimaatactivist

"Jan denkt altijd 2 stappen vooruit, is uitzonderlijk goed is in het inschatten wat er gaat gebeuren en neemt de tijd om anderen daar in mee te nemen. Op een heel natuurlijke manier ruimte wil en kan hij ruimte creëren waar iedereen baat bij heeft, inhoudelijk en politiek. Jan staat terecht hoog op de lijst en op mijn lijst staat hij helemaal bovenaan."
Marijn Bosman, raadslid D66 Amsterdam

"Jan is een zeer betrokken en eerlijk politicus die de minder populaire onderwerpen niet schuwt, en het geduld heeft om daarover met tegenstanders in gesprek te gaan. Hij is vaak in de regio's te vinden en toont daarmee zijn betrokkenheid bij diverse regionale onderwerpen."
Noortje Visser, Burger Statenlid D66 Flevoland

Blijf op de hoogte

Er gebeurt veel in de politiek, en ik geef je graag mijn perspectief. Blijf op de hoogte en schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.

Gelieve eneter juiste e-id
jan paternotte
Janpatimage