Home >  Jan in de media

Jan in de media

Van Stopera naar Binnenhof

23 feb 2017

In de raadszaal vliegen D66-kroonprins Jan Paternotte en VVD-pitbull Dilan Ye?ilgöz elkaar regelmatig in de haren. Beide vertrekken naar Den Haag.

Laat leraren weer leren van elkaar

13 apr 2016

Ervaren, sterke leraren die toe zijn aan een uitdaging zouden heel goed het lerarenteam op scholen met achterblijvende prestaties kunnen versterken.

Interview met Jan Paternotte

11 jan 2016

Over onderwijs, Amsterdam en de afgelopen 1,5 jaar als fractievoorzitter van de grootste D66 fractie in het land.

D66 voor derde keer op rij de grootste in Amsterdam

19 mrt 2015

D66 heeft het niet alleen in Amsterdam en in Noord-Holland goed gedaan. De partij mag dadelijk meer senatoren voor de Eerste Kamer leveren. 'Ik hoop dat de invloed van D66 in Den Haag nu ook zo groot wordt, dat we in Amsterdam meer geld krijgen voor onderwijs en ook de lasten hier kunnen verlagen'

Paternotte wint sowieso

18 mrt 2015

door Ruben Koops AMSTERDAM, woensdag Nog nooit is iemand zo dichtbij geweest. Als de sterren aan de politieke hemel voor D66-lijsttrekker Jan Paternotte vandaag goed staan maakt hij een kans de PvdA na tientallen jaren te onttronen als grootste partij van Amsterdam.

D66 haalt het meeste binnen

22 dec 2014

Dit artikel verscheen op 13 juni 2014 in NRC. In twee weken kwamen D66, VVD en SP tot een akkoord. Opvallende punten: afschaffing erfpacht en gesubsidieerd werk. D66 zit comfortabel in het midden.

Voorkeurskeuze burgemeester voor AT5

04 mei 2011

Een groep trouwe kijkers van AT5 is onder de titel ‘Krijg nou wat’ een campagne gestart. Doel van deze campagne is de gemeentepolitiek duidelijk maken dat zij er alles aan moet doen om AT5 te behouden als onafhankelijke, spraakmakende en betekenisvolle nieuwszender voor de stad. Reden voor deze actie is het feit dat de gemeenteraad in december 2010, door het aannemen van het amendement Moorman-Ruigrok, heeft besloten dat een competitie dient plaats te vinden voor de positie van de lokale nieuwszender.

Op creatieve wijze een punt maken

31 mei 2010

Amsterdams D66-raadslid Jan Paternottte in race voor plek in Tweede Kamer Den Haag is de beste plek om dingen voor elkaar te krijgen. 'Wilders heeft gezegd dat ik vaak in de weg liep.' 'Door mijn voorstel hebben Melkweg, Paradiso en Sugar Factory geen sluitingstijden meer '. Door: Wouter Scheepstra, Dagblad Metro

Debat over vernieuwing in De Rode Hoed

17 mei 2010

Een nieuwe Tweede Kamer. Nieuwe parlementariërs. Maar zal dat uiteindelijk iets uitmakenAan de vooravond van de verkiezingen praten vier ambitieuze nieuwkomers op de kandidatenlijsten over hun ambities, het gezag van de politiek, de bezuinigingen en de herinrichting van ons land. Kunnen nieuwe Kamerleden ook vernieuwing brengen in Den Haag

Jan Paternotte beste raadslid van Nederland

02 mrt 2010

AMSTERDAM - Jan Paternotte van de Amsterdamse afdeling van D66 is maandagavond in de Melkweg in Amsterdam verkozen tot het beste raadslid van Nederland. Hij versloeg tijdens de verkiezing op het Festival van de Lokale Democratie PvdA'er Mohammed Mohandis uit Gouda.

Maak Engels Amsterdams tweede taal

10 feb 2010

Het Amsterdamse D66-raadslid Jan Paternotte stelt voor om het Engels in de hoofdstad tot officiële tweede taal te verheffen.

Kandidatendebat

17 nov 2009

Op 17 november staat het D-café vol met kandidaten voor de raad. Wij presenteren ons, aan u de keus.

Uit de Telegraaf: 'Amsterdam wordt Emsterdem'

26 jun 2009

Door Richard van de Crommert AMSTERDAM - De gemeente Amsterdam gaat Engels officieel als tweede taal invoeren. Daarover werd gisteren overeenstemming bereikt in de gemeenteraad.

GVB gaat op tweetalige tour

25 mei 2009

AMSTERDAM - Het GVB gaat op de tweetalige toer. Dienstmededelingen over storingen en vertragingen moeten in de toekomst zowel in het Nederlands als Engels worden gedaan.

Mijn fractiegenoten

Members00
  • Member01
  • Member02
  • Member03
  • Member04
  • Member05
  • Member06
  • Member07
  • Member08
  • Member09
  • Member10